Barion Pixel
2×02 – Pete’s Dragon (1977, 2016)

2×02 – Pete’s Dragon (1977, 2016)

A szezon első blokkjában három olyan filmet nézünk meg, amelyeknek a feldolgozása idén került a mozikba. 2016-os remake-blokkunkat az 1977-es Pete’s Dragon (Peti és a sárkány) című Disney-filmmel nyitjuk, amelyből David Lowery forgatott új változatot, magyarul Elliot, a sárkány címmel.

Mikor van létjogosultsága egy remake-nek? Mit akart mondani a Pete’s Dragonnel 1977-ben Don Chaffey, és mit akar mondani vele 2016-ban David Lowery? Hogyan írj a főhősödnek természetfeletti legjobb barát karaktert? Melyik animált sárkány sikerült jobban, a ’77-es kézzel rajzolt Süsü-Elliot, vagy a ’16-os digitális Kutya-Elliot? A Vakfolt podcast első musicalje kapcsán rögtön elszörnyedünk a vidám dalocskák szövegében megbújó borzalmakon, felrajzoljuk a Disney-hullámformát, amit a stúdió legsikeresebb filmjei generálnak, elmélkedünk egy sort azon, mi tesz jót egy alapvetően gyerekeknek készült történetnek, és vitatkozunk arról, hogy árthat-e egy remake-nek, ha a végletekig lecsupaszítja az eredeti sztori premisszáját. Nyugi, dalra egyikünk sem fakad.

Vakfolt bajnokság!!!

Folytatódik a feltörekvő rendezők tornája. Egyre közeledünk a döntőhöz, ezen a héten már csak nyolc jelölt közül kell választanotok, azaz négy párost eresztünk egymásnak. Az adásban 56:35-től hallgathatjátok meg, hogy mi kik mellett érvelünk. Szavazni ideát lehet.

Linkek:

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center