Barion Pixel
2×01 – Blazing Saddles

2×01 – Blazing Saddles

Második évadunk első adásában Gene Wilderre emlékezünk: Mel Brooks 1974-es westernparódiájában a Blazing Saddles (magyarul Fényes nyergek) című filmben ő játszotta Waco Kidet, a legendás pisztolyhőst.

Milyen jelzőkkel lehet körülírni Mel Brooks tabudöntögető, harsány humorát? A Cleavon Little által játszott főszereplő, a 19. századi telepeseket fekete bőrszínével megbotránkoztató Bart sheriff mitől működik, mitől ő a film legizgalmasabb karaktere? Mennyi ideig tart, míg az idiótábbnál idiótább gegek felsorolásába csap át a podcast? Megvitatjuk, lehet-e ma is aktuális egy 1974-es westerkomédia, és elkészülhetne-e manapság egy ilyen vígjáték, méltatjuk Gene Wilder melankolikus visszafogottságát, és filmtörténeti mérföldkőnek kiáltunk ki egy csupa fingásból és böfögésből álló jelenetet. Vakfolt podcast is back, baby!

Vakfolt bajnokság!!!

Folytatódik a feltörekvő rendezők tornája, hamar megfeleztük a mezőnyt. Ezek a héten már csak tizenhat jelölt közül kell választanotok, azaz nyolc páros eresztünk egymásnak. Az adásban a 45. perctől hallgathatjátok meg, hogy mi kik mellett érvelünk. Szavazni ideát lehet.

Linkek:

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center