Barion Pixel
2×15 – Ip Man

2×15 – Ip Man

Wong Fei-Hung után egy fiatalabb legenda, Ip Man életét dolgozzuk fel újabb két epizódban. A távol-keleti harcművészet óriási jelentőségű mesterének életét 2008 óta számos alkalommal dolgozták fel, mi most ezek közül is az első filmmel, a Donnie Yen főszereplésével készült Ip Man című 2008-as filmmel foglalkozunk.

Tud-e egy Jet Li és egy Jackie Chan film után, 2008-ban újat mutatni egy kung fu film? És Donnie Yen vajon megállja a helyét a két másik akciósztárhoz képest? Ha a korábbi két filmünkben a túlkomplikált cselekményre panaszkodtunk, akkor vajon meg tudunk-e végre elégedni az Ip Man lényegretörően egyszerű történetével? Vagy már semmi sem elég a Vakfolt podcast műsorvezetőinek? Megpróbáljuk feltárni, mi lehetett az Ip Man alkotóinak célja a kung fu mester élettörténetének kozmetikázásával, miközben mondvacsinált filmes párhuzamokkal sem fukarkodunk, és két váratlan összecsengést is felfedezünk A hét mesterlövésszel.

Kitekintő

Ezúttal azokat a kedvenc igaz történet alapján készült filmjeinket listáztuk, amelyeket annyira szerettünk, hogy azt is meg tudtunk nekik bocsátani, hogy szemérmetlenül átírták a történelmet. Nektek melyik tetszett az alábbiak közül? Szavazzatok!

 

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

2 hozzászólás

Nagy Szabolcs

Gondoltam szavazok arra, hogy hülyék vagytok, mert…

A legjobb “történelemhamisító” filmem a Coen testvérek ‘O Brother, Where Art Thou?’, ami bár a 30-as évek Amerikájában játszódik, végig megy a kora huszadik századi USA történelmén az Odüsszeia történeti elemein keresztül.

    Frivalszky Péter

    Tök jogos!

Comments are closed.