Barion Pixel
3×02 – Shampoo

3×02 – Shampoo

Első blokkunk a harmadik évadban csupán kétrészes lesz: Carrie Fisher munkásságának szenteljük ezt és a következő epizódot. Először az 1975-ös Shampoo (Sampon) című film a témánk, amelyben még azelőtt bukkant fel egy apró szerepben, mielőtt a neve örökre egybefonódott volna Leia hercegnőével.

Hal Ashby filmje eszméletlenül sikeres volt a maga idejében, amit megpróbálunk összevetni a film szokatlan szerkezetével és szokatlan karaktereivel. A Vakfolt podcast történetének legkiélezettebb vitájában rögtön hajba is kapunk azon, hogy szerethetőek-e a film karakterei vagy sem. Megkínlódunk továbbá a film műfaji behatárolásával is, amely valahol a szatíra, a dramedy és a screwball comedy határán helyezkedik el. Ez újabb alapot ad a két műsorvezetőnek, hogy egymásba kössenek: működhet-e egy történet annak ellenére, ha egyszerű, felszínes figurák a szereplői? Kell-e tudni azonosulni a főhőssel ahhoz, hogy együttérezhessünk vele? Vajon ki tud-e még békülni valaha a két műsorvezető, vagy képtelenek félretenni a Shampoo okozta ellentétüket? A folytatásban kiderül!

A kitekintőnket Warren Beatty hajkoronája ihlette, és felsoroltuk a három-három kedvenc férfi hajviseletünket a filmekből, nehezítésképpen kizárva a sci-fi, fantasy és képregényfilmeket. Kit hagytunk ki a listáról? Nektek kinek a fejszerkezete maradt meg az emlékeitekben? A kommentekben várjuk a reakcióitokat!

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center