Barion Pixel
3×05 – Hard Eight

3×05 – Hard Eight

Újabb kedvenc rendezőnk első filmjét pótoljuk a héten: Paul Thomas Anderson a Hard Eighttel indította be a karrierjét, amely később olyan monumentális alkotásokkal bővült, mint a Magnolia vagy a There Will Be Blood. A Hard Eight eredeti címe Sydney, a magyar címe pedig A szerencse zsoldosai, de a kettő közül csak az egyikre találunk magyarázatot az adásban.

Ismételten a rendezői életművel kezdjük az adásunkat, és megbeszéljük a tapasztalatainkat a mindössze 46 éves Paul Thomas Anderson eddigi hét egészestés filmjéről, valamint megpróbáljuk kiismerni azokat a témákat, amelyek foglalkoztatják a modern auteurt. Aztán megnézzük, honnan indult ki mindez. Milyen harcokat kellett megvívnia a 23 éves rendezőnek, hogy a rábízott nem is olyan kevés pénzből a saját akaratát valósíthassa meg? Megérte egyáltalán, sikerül kitöltenie a játékidőt a PTA-től szokatlanul vékonyka forgatókönyvnek? És le tudja-e vedleni Goopságát Gwyneth Paltrow? Megnézzük, milyen tanulságokat vont le a Hard Eight készítéséből Anderson, és ez hogyan hatott a későbbi filmjeire; mik voltak azok a látványosan rá jellemző rendezői eszközök, amelyekkel már itt is kacérkodott; és hogy mennyire nehéz eltalálni egy múlt nélküli, rejtélyes főszereplő karakterizációját.

Kitekintőnkben a kedvenc karakterszínészeinket listázzuk, akik hosszú karrierjük betetőzéseként legalább olyan izgalmas főszerepet kaptak, mint amilyeneket Philip Baker Hall kapott Paul Thomas Andersontól.

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center