Vakfolt versus 1×01 – Armageddon vs. Deep Impact

Vakfolt versus 1×01 – Armageddon vs. Deep Impact

A Vakfolt podcast nyári szünetében egy önálló minisorozattal jelenetkezünk, amely a Vakfolt versus címet kapta. Kéthetenként, hat epizódon keresztül eresztünk egymásnak két-két olyan filmet, amelyek egymáshoz gyanúsan közeli időben jelentek meg, és gyanúsan hasonló a premisszájuk.

Az első adásban az efféle ikerfilmek talán legismertebb példájával, az 1998-ban mindössze két hónap különbséggel megjelent Armageddonnal és a Deep Impacttel foglalkozunk. Megnézzük, mik azok a dolgok, amelyek összekötik ezt a két filmet – már azon kívül, hogy mindkettő egy világot elpusztító égitestről szól -, és miért mégis ég és föld a kettő. Melyik film állja meg jobban ma a helyét? Michael Bay gépzsíros macsizmója vagy Mimi Leder ízléses érzékenysége? Mi a jobb, a realisztikus unalom vagy az szórakoztató butaság? Adásunkból megtudhatjátok, melyik műsorvezető szenved az űrdemenciától, hányszor lehet a “hibátlan” jelzőt használni egy Michael Bay-filmre, és kit játszana Charlton Heston a Marvel filmes univerzumában.

Az adásból kivágott extrákat itt hallgathatjátok meg.

Természetesen, mivel a podcast címe Vakfolt versus, ezért győztest is igyekszünk választani a két film közül: mi is szavaztunk, de rajtatok is múlik, az e heti ikrek közül melyik diadalmaskodik.

Linkek

Tetszett az adásunk? Támogasd a Vakfolt podcastot a Patreonon!

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?