Barion Pixel
5×20 – Vakfolt vészrész – Avengers: Infinity War

5×20 – Vakfolt vészrész – Avengers: Infinity War

Nemsokára érkezik a már megígért epizódunk az európai évadból, de különkiadást szentelünk a Marvel legújabb gigantikus blockbusterének, az Avengers: Inifnity War-nak, vagyis magyarul a Bosszúállók: Végtelen háború című filmnek.  András nem szerette különösebben a filmet, de Péter hiperlelkes, úgyhogy az előző két vészrész, a The Last Jedi utáni tanácstalanságunk és a Black Panther utáni eufóriánk után most egy harmadik, köztes állapotot hallhattok.

Természetesen spoileres az adás, az első pillanattól kezdve belerobogunk a cselekmény értelmezésébe, és próbálunk egyetértésre jutni a film hibái és erősségei felett. Nem is írunk semmi élményrontót a show notesban, beszéljen magáért az adás.

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

3 hozzászólás

Nagy Szabolcs

SPOILER

Thanos motivációival kapcsolatban azon gondolkodtam, hogy értem a kritikát azzal kapcsolatban, hogy ez mennyire buta terv (ne legyen túlnépesedés, fél univerzum, stb) és a jött a másik érv, hogy pedig a képregényben mennyire értelmesebb volt ez, stb.

Szerintem is egy nagyon furcsa motiváció ez és kicsit leegyszerűsített, viszont megértem az alkotókat, hogy itt kellett egy nagy lépést húzni, hogy jó, Thanos bolygója a túlnépesedés miatt meghal, ráadásul ebben aktív szerepet is játszik, mivel apjával ketten ennek a bajnak a prófétái és az emberek nem hallgattak az ő prófétálásukra, ezért ha a bolygót nem is, akkor az univerzumot. Thanos totál nem gondol bele, hogy lehet az univerzum többi bolygóira ez rohadtul nem igaz.

Viszont átérezzük ezt a problémát, mert sok olyan hang van arról, hogy a túlnépesedés világunk legnagyobb problémája és igenis vannak olyan radikális gondolatok, amik arról szólnak, hogy írtsuk ki ezt és ezt és ezt és ezt és ezt és akkor nem lesz probléma. Vagy hogy kasztráljunk teljes országokat, akik sok-sok gyereket szülnek, mert hogy gond lesz belőle.

Pont ezért lesz furcsán átélhető Thanos. Mert Thanos az nagyon radikális, “environmentalist” gonosz, aki amúgy nagyon sok helyen ott van, csak megbújik mindig valami miatt. Azt már esetleges gyengeségnek érzem, hogy ezt borzasztóan nehéz egy teljes univerzumra ráhúzni, főleg hogy láttunk is már arra példát, hogy más bolygók, más rendszerek teljesen máshogy élnek. Ez engem mondjuk nem zavart.

Nagy Szabolcs

Tony Starkkal kapcsolatban tudom osztani Gaines véleményét. Szerintem is kicsit egy helyben toporog a karakter és amúgy már régen buknia kellett volna ennek az embernek, hogy őszinte legyek.

Ez az egyetlen szomorúságom az MCU-val kapcsolatban.

Nagy Szabolcs

SPOILER

Izgalmas, hogy az Infinity Stones-nál van expozíció, de a karaktereknél nem és ez számomra egy furcsaságnál jött elő: Gamora és Star-Lord kapcsolatában. Különösen Lindsay Ellis GotG2 esszéjében fontos téma, hogy az ő szerelmük addig nem érhet be, amíg nem válnak “egészséges”, “teljes emberekké” és itt meg hamar megejtik az első csókjukat, ami amúgy egy future GotG filmben egy nagyon kardinális pont lehetett volna. Az az egész szál sajnos nagyon rushed volt, mégha plot szinten nagyon tetszett, ami történt velük. Főleg ez a bubblegun “gag”.

Comments are closed.

Privacy Preference Center