Barion Pixel
Különkiadás: Hamilton audiókommentár

Különkiadás: Hamilton audiókommentár

Igazán speciális adással jelentkezik a Vakfolt podcast: történetünk első audiókommentár epizódját hallhatjátok. A film, amit megnézünk, a Hamilton című Broadway-musical felvétele, amely a Disney+ streamingszolgáltatón látható 2020. július eleje óta. Az adásban minden eddiginél népesebb vendégseregletet hallhattok, velünk tartott Lepp Tünde, Rácz Viktória, Nagy Szabolcs, Földi Gábor, valamint Cyclo, azaz Mikó László. Itt szeretnénk is rögtön kiemelni, hogy a nagy számú vendég mellett a szokásos hangminőséget nem tudtuk garantálni, de reméljük, élvezhető lett a felvétel.

Az adás nem rögtön a film lejátszásával veszi kezdetét: 07:47 másodpercnél nyomjuk meg a PLAY gombot.

Mi ez az egész különkiadás? A Hamilton című musicalről a támogatóinknak már beszéltünk egy vészrészben. Az Egyesült Államok alapító atyáiról, köztük is elsősorban a címszereplő Alexander Hamiltonról szóló produkció alkotója Lin-Manuel Miranda, és a musical a 2015-ös megjelenése óta nemcsak minden létező Tony-díjat besöpört, de nézők millióinak csavarta el a fejét. A Hamilton-rajongás Magyarországra is elért, amikor megjelent a musical dalaiból összeállított album, és idén végre, öt évvel később, láthattuk a színpadi produkciót is.

És mi ez az audiókommentár dolog? Az epizódot igyekeztük úgy fölvenni, hogy azok is élvezzék, akik látták ugyan a musicalt, de nem ülnek le a képernyő elé a podcast hallgatása közben. Teljes élményt persze akkor nyújt az adásunk, ha a lejátszásával párhuzamosan elindítjátok a Hamiltont is a tévén. Azoknak nem ajánljuk, akik még nem látták a Hamiltont.

A jövőben több hasonló audiókommentárra számíthattok majd tőlünk, igaz, vendégek nélkül. Régi filmes kedvenceinket fogjuk végigkommentálni, igaz, ezek az adások már csak a Patreonunkon lesznek elérhetők. A Hamiltonról úgy gondoltuk, hogy viszonylag csekély a magyarországi rajongótábora, ezért érdemes a publikus Vakfolt podcastban, a lehető legnagyobb eléréssel közzétennünk, viszont a jövőben a filmklasszikusokról már csak a támogatóinknak fogunk beszélni.

Nézz szét a merch boltunkban!