Barion Pixel
12×25 – 300. epizód különkiadás: levelezőrovat

12×25 – 300. epizód különkiadás: levelezőrovat

Óriási mérföldkőhöz érkeztünk el: a mai a 300. epizódunk. Megszakítjuk egy kicsit a magyar filmes évadunkat, hogy reflektáljuk arra a hat évnyi podcastra, amelyet eddig felvettünk. Beszélünk kicsit a podcast kezdetéről és arról, hogy most hol tartunk. Mi motivál bennünket, mik a jelenlegi nehézségek a podcastolásban? 

Ezt követően a hallgatóink, elsősorban a patreonos támogatóink kérdéseire válaszolunk. Itt olvashatjátok az elhangzott kérdéseket:

Anna:  300 adás az nem semmi! Van valamilyen stratégiátok rá, hogy a Vakfolt megmaradjon hobbinak, szerelemnek, vagy félig meddig munkának tekintitek? Hogy nem égtek ki? Hogy tartjátok meg a balanszt, hogy csináljátok…? Mi a titok? :O 

Anna: Amióta csináljátok a Vakfoltot, enyhült valamit az az érzés, hogy nem láttatok elég klasszikust? Úgy érzitek, hogy ledolgoztátok már a vakfoltjaitok  egy részét legalább, vagy ez lehetetlen küldetés? 

Anna: Van olyan zeneszám, aminek annyira jó a klipje, hogy azt szívesen megnéznétek egészestés filmként? (Többet is lehet mondani! 😀 ) 

Anna: Mi az a filmes műfaj, vagy zsáner, vagy téma, ami az utóbbi évtized(ek)ben perifériára került, és szívesen látnátok a reneszánszát? 

Mirkó: Melyik a leginkább zavarbaejtő, legfurcsább rendező-színész, vagy rendező-stáb kapcsolat, amelyről hallottatok, és amelyből szerintetek jó film született? 

Mirkó: Miért a Vacsorám Andréval volt az első adásotok? 

Zsuzsa: Kik azok a rendezők, akikkel leülnétek dumálni a filmjeikről. Melyek azok a filmek, amiket szívesen kiveséznétek velük? Biztos több is van, de mik azok, amikre a legkíváncsibbak vagytok? 

Ábel: Szerintetek jobbak a régi filmek?

Havassy Gergely: Amennyire tudom, a filmtörténet során (persze filmtörténettől és térségtől függően) az a kérdés, hogy pontosan ki a filmnek a művésze (a forgatókönyvíró, a rendező, a producer? stb.), sokszor megváltozott. Erről mit gondoltok? Eldönthető, ki a film alkotója? Vagy talán pont abban áll a film egyik igazi csodája, hogy szinte kierőszakolja a kollaborációt?

Havassy Gergely: Mit gondoltok a kísérleti/avantgárd filmezésről, vagy arról a tendenciáról, hogy az avantgárd “beszivárog” a közönségfilmekbe? 

Havassy Gergely: Mit gondoltok a zene és a hangok szerepéről a filmben? Egyszer hallottam olyasmit, hogya “zene mindig hangulatfestő szerepben van”. (Ezzel én szívesen kötözködnék.) Emellett a zajok zörejek szerepéről is meghallgatnám a véleményeteket. 🙂 

Nem Veres Szilárd, Hanem Valaki Más: Miért Veres Szilárd a legszexibb vendég, és mi a magyarázat az ellenállhatatlan szexuális energiájának?

Iggy Pop Mérges Arcú Hasfala: Lesznek még zenés epizódok, vagy csak kizárólag filmesek?

Lénárd: Mi életetek eddigi legmeghatározóbb koncertélménye? Mennyire szerettek zenei fesztiválokra ellátogatni?

Lénárd: Megtörtént-e már veletek az, hogy egy film- vagy sorozatbefejezéshez több féle verziót állítottatok össze fejben de ezek közül egy vagy épp egy se jött be?

Lénárd: Előfordult már hogy moziban rossz vetítésre/terembe mentetek be?

Bendegúz a MoziJegyző: Vakfolt-e Nektek a 2006-os Zuhanás c. Tarsem Singh film? Nekem az az a nagy kedvenc, amivel kapcsolatban a leggyakrabban futok bele abba, hogy valakinek totál vakfolt, a szó legkonkrétabb értelmében. 

Havassy Gergely: Mi a kedvenc színetek?

Havassy Gergely: Van olyan klasszikus film, amit általánosságban ajnározni szokás, de szerintetek (rohadtul) béna? Ha igen, melyik/melyek?

Havassy Gergely: Melyik/mely ország(ok) filmművészete az (akár korszakkal együtt), ami(ke)t még nem ismertek, de szívesen megismernétek?

Mirkó: Melyik a kedvenc állat szereplőtök filmben? Lehet rovar is, de gyík is, bármi. 

Mirkó: Péter, András: van kedvenc filmes műfajotok? Mi az, ha igen? 

Zolkó: Melyik film váltott ki belőletek nagyon erős érzelmi reakció(ka)t. Sírás, szomorúság, düh, öröm…

Anna: Ti gyűjtitek a mozijegyeket? Ha igen, hogy tároljátok? 

Anna: Mi a legjobb filmekkel kapcsolatos ajándék, amit valaha kaptatok? 

Anna: Melyik a kedvenc  – stúdió vagy más – intrótok?  

Anna: Melyik a kedvenc mozitok Budapesten? 

Anna: Lesz idén nyáron is közönségtalálkozó? ^ ^ 

Nézz szét a merch boltunkban!