Barion Pixel
1×21 – The Big Lebowski – különkiadás

1×21 – The Big Lebowski – különkiadás

Első évadunk lezárása után, és a második évad megkezdése előtt még egy különleges epizóddal készültünk.

A múlt héten megszavaztattuk veletek, hogy négy jelöltünk közül melyik film érdemli meg leginkább, hogy újranézzük, és újra ítéletet mondjunk fölötte, miután első alkalommal nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Csupán egyetlen szavazattal, igen szoros versenyben, de végül a The Big Lebowski (A nagy Lebowski), vagyis a Coen-fivérek 1998-as komédiája nyerte meg a szavazást.

Sikerült-e az all-star gárdának (Jeff Bridges! John Goodman! Steve Buscemi! Julianne Moore! John Turturro!) megváltoztatnia András véleményét? Mivel érdemelte ki A nagy Lebowski a kultikus státuszát? Hol helyezkedik el ez a film a Coen-filmográfiában? Van-e, lehet-e egy ennyire szétcsúszott filmnek bármi mondanivalója? A film kapcsán beszélgetünk arról, hogy szeretik-e a Coen testvérek a szereplőiket, vagy inkább lenézik, megpróbáljuk megfejteni, miért ugrottak át egy évtizedet a filmjeikben a huszadik századból, és rátapintunk a rendezőpáros egy saját vakfoltjára, avagy: mi a fene a helyzet azzal, hogy túlnyomórészt fehér embereket szerepeltetnek?

Vakfolt bajnokság!!!

A Kitekintőt most hosszú időre jégre tesszük, helyette indul a Vakfolt bajnokság. Harminckét feltörekvő rendező mérettetik meg egymással ebben az egyenes kieséses versenyben, amelyben öt hét alatt, a ti szavazataitok alapján dől el, ki lesz az egyetlen alkotó, aki a hipotetikus filmstúdiónkban elkészítheti az új mesterművét. Az ötödik hét után, az eredményhirdetést követően egy egész adást fogunk szentelni ennek a rendezőnek, akár van tőle vakfoltunk, akár nincs.

A bajnokságban nekünk is csak egy-egy szavazatunk van. Hogy kik mellett érvelünk, azt az adásban 1 óra 10 perctől hallgathatjátok meg.

Szavazni és további részleteket megtudni ebben a posztban tudtok. Hajrá!

Linkek:

 

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center