Barion Pixel
2×11 – True Romance

2×11 – True Romance

Kétrészes Scott & Scott blokkunk második felvonásában az ifjabbik testvér, Tony Scott munkásságából ragadunk ki egy darabot, ez pedig a True Romance (Tiszta románc) lesz 1993-ból. A Quentin Tarantino egyik első forgatókönyvéből készült film olyan sztárparádét vonultat fel, amelyben Christian Slater, Patricia Arquette, Christopher Walken és Gary Oldman csak néhány név a sok közül.

Hogy fér meg egymás mellett a Tarantino-féle eltúlzott irónia a Scott-féle önfeledt szórakoztatás? Milyen mítoszt teremt a True Romance a Thelma & Louise vérbeli amerikai sztorijához képest? Sok-e vagy kevés az alkotók kölcsönös mértéktelensége? Egy gondolatkísérletben elképzeljük, milyen lehetett volna a Tiszta románc, ha nem Tony Scott, de még csak nem is Tarantino rendezi, a múlt héthez hasonlóan addig méltatjuk a film mellékszereplőit – és higgyétek el, rengetegen vannak -, míg bele nem botlunk egy filmsztár elfeledett kistestvérébe, és újabb fejezettel bővítjük Péter “beef”-rovatát. Ráadásként még egy neves vendéget is üdvözölhetünk a körünkben.

Kitekintő

A héten nem tudtuk kihagyni a lehetőséget, és Gary Oldman legfurcsább szerepeit soroltuk fel. Egyetértetek a helyezéseinkkel? Ti kikre emlékeztek a leginkább?

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

2 hozzászólás

Zoltán Csonka

Tényleg tök hülyék vagytok. Egyértelmű, hogy a Leonban a legkúlabb! 😀

Tök jó ötlet a következő adás. Imádom ezeket a játékokat. Tulajdonképpen csak ezekkel vagyok hajlandó már játszani, minden más halálra untat.

Ötlet még adásra márciusig (persze csak ha nem láttátok): http://www.imdb.com/title/tt0113568/

    Frivalszky Péter

    A Leonon nagyon gondolkodtam én is, paraszthajszállal előzte meg csak az orosz terrorista szerepe. 🙂

    A GITS nagyon jó ötlet! Én naaagyon régen láttam, alig emlékszem, és András szerintem nem is.

Comments are closed.

Privacy Preference Center