Az emberi élet véges, aminek az a legfontosabb vetülete, hogy véges idő áll rendelkezésünkre popkulturális művek fogyasztására. Úgy érezzük, hogy mindent, de mindent olvasni, látni, hallani akarunk, hiszen ott van az az egy könyv, film, album, ami simán megváltozathatja az életünket. Meg még egy. Meg még egy. A podcast kísérlet arra, hogy minél több “még egy”-et fogadjunk be, ugyanakkor megbarátkozzunk a gondolattal, hogy úgysem láthatunk mindent, amit szeretnénk, hogy a teljességre törekedni szélmalomharc, de rohadtul szórakoztató szélmalomharc, valamint arra biztassuk a hallgatóinkat, hogy érdemes kitágítani a látókörünket, mert sosem tudhatjuk, hogy a kultúra mely szegletén jön velünk szembe egy meghatározó élmény.

Miről szólnak az adások?

A két műsorvezető minden héten választ egy olyan filmet (vagy néha egyéb alkotást a popkultúrából), amelyet már régóta szeretett volna bepótolni. Ezt kipipáljuk a bakancslistánkról, és egy órában beszélünk az élményeinkről.

Hol érdemes bekapcsolódni a műsorba?

A hallgatást bárhol el lehet kezdeni, mert az adásaink nem összefüggőek. Igaz, gyakran dolgozunk fel filmeket tematikus bontásban. Ilyenkor három-három filmet azonos szempont alapján választunk, ezeket egymást követő hetekben megnézzük, és egymással is összehasonlítjuk. Néha egy rendezőnek három filmjét nézzük meg, néha azonos műfajú alkotásokat választunk, néha meg azonos évtizedből tekintünk meg három darabot, és így tovább.