Barion Pixel
1×06 – The Virgin Suicides

1×06 – The Virgin Suicides

A Vakfolt podcastban nemcsak műfaji válogatásokat tervezünk, hanem rendezői életműveket is bevizsgálunk időről-időre. Olyan rendezőkét, akikről rengeteget halottunk, adott esetben láttunk is tőlük dolgokat, de nagyobb alapműveik valamiért kimaradtak az életünkből. Az első kiszemeltünk Sofia Coppola, akinek három filmjét fogjuk megnézni a következő hetekben.

Az Öngyilkos szüzek (The Virgin Suicides) Coppola első egészestés filmje 1999-ből, és korábban sem András, sem Péter nem látta. Azért esett erre a választásunk, mert lazán kapcsolódik az előző blokkunkhoz, a tinédzseres filmekhez. Jeffrey Eugenides 1993-as, azonos című regényének az adaptációjára korábban felkérték a Ghost World rendezőjét, Terry Zwigoffot is, továbbá a The Virgin Suicides főszereplői ugyancsak tinédzserek. Ezúttal a kamaszkor énkeresésébe, a szexualitás felfedezésébe nyerhetünk betekintést ebben a kísérteties, melankolikus atmoszférájú filmben. Egy hetvenes évekbeli kisvárosi tragédiát láthatunk öt testvérről, akik nem találják a helyüket a világban, vagy ha úgy tetszik, a világ nem tudja a helyükön kezelni őket. Egy olyan coming-of-age film ez, amely elutasítja a coming-of-age-et. A film soundtrackjét a francia elektronikus zenei duó, az Air szerezte.

A Kitekintő rovatban a Bem mozi és a Toldi mozi programjait dicséri András, Péter pedig Prince 2004-es Rock Hall of Fame fellépését idézi fel.

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center