Barion Pixel
3×12 – PJ Harvey – 50. epizód különkiadás – vendégünk Török Dénes

3×12 – PJ Harvey – 50. epizód különkiadás – vendégünk Török Dénes

Kicsit fellélegzünk a gigászi hatrészes Martin Scorsese-blokkunkból, hogy megünnepeljük a Vakfolt podcast ötvenedik epizódját. A mérföldkő alkalmából vendéget hívtunk, a főcímzenénkért felelős Artúr zenekar énekesét, Török Dénest, aki segített nekünk megfejteni PJ Harvey zenei munkásságát.

Az énekes-dalszerző idén fellép a Sziget fesztiválon, így külön is pont jó, hogy végre bepótoltuk a vele kapcsolatos hiányosságainkat. Végighallgattuk az összes szólóalbumát a punkos, zajos kezdetektől a kísérletezős és a populáris korszakokon át a modern, letisztult, világpolitizálós lemezekig. A dalszövegekben is elmerültünk, legalább annyira, hogy megállapítsuk, a kezdeti tabudöntögető témáktól milyen úton jutott el az énekesnő mai világszemléletéig. Dénes segítségével átnéztük, milyen hatások érték Pollyt, milyen neves producerrel futott össze egy lemezboltban különösebb jelentőség nélkül, és persze felfedezzük azt is, hogy az őt követő előadók közül ő kikre volt félreértelmezhetetlen hatással.

A kitekintőben PJ Harvey és a radioheades Thom Yorke duettjéből kiindulva mindhárman felsoroltuk a kedvenc női-férfi duettjeinket. Az eredményt az erre szánt aloldalunkon megtekinthetitek.

Dénesnek köszönjük a vendégszereplését, és aki teheti, hallgassa meg őt és az Artúr zenekart a szegedi Grand Café Várkertben pénteken!

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center