Barion Pixel
3×17 – Bringing Out the Dead – vendégünk Nagy Szabolcs

3×17 – Bringing Out the Dead – vendégünk Nagy Szabolcs

Lezárjuk a hatrészes Martin Scorsese-blokkunkat, méghozzá a rendező egyik legnagyobb bukásával, a Nicolas Cage főszereplésével készült Bringing Out the Dead című filmmel. A keresztény szimbolikában tobzódó nyomasztó drámához segítségül hívtuk a Kötőszó című evangélikus közösségi portál szerzőjét és jó barátunkat, Nagy Szabolcsot.

Megpróbáljuk megérteni, hogyhogy nem ért el sem közönség-, sem kritikai sikereket a Holtak útja, és egyúttal kísérletet is teszünk arra, hogy megfejtsük Scorsese rejtnyelvét is, amellyel a film mélységeit lehet feltárni. Annak is utánajárunk, hogy a De Niro- és a DiCaprio-éra határán hogyan kap helyet ez a Scorsese-Cage együttműködés, és mi köze van a Taxisofőrhöz a Nic Cage által játszott mentősnek. Mitől igézi meg mindhármunkat Nic Cage mániákus színészete, mikor működik és mikor hullik szét az ő alakítása? Megállja mellette a helyét Patricia Arquette? Mi köze a Bringing Out the Deadhez George Lucas Star Wars-előzménytrilógiájának? Szabolcs mesél nekünk arról, mit állít a film a modern kori ember és a kereszténység halállal való viszonyáról, top 3-at rögtönzünk a kedvenc Nic Cage alakításainkról, és még egy easter egget is elrejtünk a nyári adástematikánkról.

Extra hosszúra nyúló Kitekintő rovatunkban megkavarjuk a szokásos formátumot, és nem egy, hanem három, a filmhez kapcsolódó témához szemezgetünk jelölteket.

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center