Barion Pixel
5×05 – Eminem – vendégünk Sajó Dávid

5×05 – Eminem – vendégünk Sajó Dávid

Legújabb zenés különkiadásunkban a 2000-es évek elejének meghatározó rapperével, Eminem-mel foglalkozunk. A detroiti zenész első három nagylemezét és a vele készült 8 Mile (8 mérföld) című filmet Sajó Dáviddal, az Index újságírójával beszéltük ki.

A beszélgetést az 1999-es The Slim Shady LP című lemeztől kezdjük, amely világsikert hozott a rapper számára, és a The Marshall Mathers LP-n át a The Eminem Show-ig végignézzük a visszatérő témáit. Arra is magyarázatot keresünk, hogy milyen adottságai miatt sikerülhetett Eminemnek betörnie a rapműfajba, miközben persze említést teszünk az ellentmondásosabb oldalairól is. Hogyan tudott Eminemre bulizni az angolul alig tudó magyar középiskolás és a csóró amerikai lakókocsinomád egyaránt? Hogyan hatott a mai fekete rapperekre a hidrogénszőke detroiti?

Az adás második felében a döbbenetesen nagy sikerű 8 Mile című filmről beszélünk, amelynek történetét Eminem saját élete ihlette. Miután túllépünk a szereposztáson való meglepettségünkön, megállapítjuk, mennyire állja meg ma a helyét a film, illetve színészként is helytáll-e Eminem a főszerepben.

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center