Barion Pixel
5×17 – A századik adás

5×17 – A századik adás

Elérkezett a Vakfolt podcast századik adása! Készüljetek fel a teljes őrületre. Ebben a különleges epizódban elhatároztuk, hogy ezúttal nem bepótolnivalókkal foglalkozunk, hanem száz percben megpróbálunk végigrobogni száz filmen, amelyet a legnagyobb kedvencünknek választottunk. Hogy mi alapján válogattuk a helyezetteket? Valójában teljesen mindegy, hiszen úgysem lehet átfogó, definitív, mindenek felett állóan tökéletes listát összehozni, nem igaz? Nem is ez volt a célunk, ezért egyszerűen fogtuk Az 501 legfontosabb film, amit mindenképpen látnod kell című kiadványt, ami épp kéznél volt, és ebből leszűkítettük a száz választottunkat olyan filmekkel, amelyeket magunk is láttunk.

Az adásban abba a lehetetlen vállalkozásba fogtunk bele, hogy mindezt száz perc alatt fel is dolgozzuk. (Hogy miért? Épp annyira nincs semmi értelme, mint egész eddig bárminek, amit kitaláltunk.) A filmeken sorrend nélkül – hisz nem toplistáról van szó -, asszociatív módon haladunk végig, és jutunk, amíg eljutunk, mondván, ami kimaradt, azt megosztjuk veletek majd szöveges formában.

Hallgassátok hát, hogyan szívódik fel az épelméjűség a podcastunkból, és derítsétek ki, vajon csúfos kudarcot vallunk-e egy eleve értelmetlen küldetésben, mint valami pocsékabbul sikerült Coen-film hősei. Nemsokára jelentkezünk a száz filmmel írásos formában is, ha netalántán értéket látnátok ebben a vállalkozásban.

Linkek

Nézz szét a merch boltunkban!

Privacy Preference Center