Barion Pixel
Vakfolt Extra 161. Kibeszélő: Barbenheimer (Barbie, Greta Gerwig, + Oppenheimer, Christopher Nolan, 2023)

Vakfolt Extra 161. Kibeszélő: Barbenheimer (Barbie, Greta Gerwig, + Oppenheimer, Christopher Nolan, 2023)

Ez egy exkluzív adás a támogatóink számára. Hallgass bele az első öt percbe!

A 2023-as nyári filmes szezon legnagyobb jelenségével foglalkozunk az adásban. A Barbie és az Oppenheimer közös premierhétvégéje példátlan bevételeket ért el az amerikai és a nemzetközi mozipénztáraknál, és a közös menetelés tovább folytatódik, a második hétvégéjük újabb rekordokat állított fel. Adásunkat a Barbenheimer jelenségnek, valamint a két film különálló, spoilermentes és spoileres kibeszélésének szenteljük. Műsorvezetők: Gyöngyösi Lilla, Rácz Viktória, Huszár András, Frivalszky-Mayer Péter.

Az adás első szakaszában magáról a Barbenheimer őrületről, valamint a két film marketingkampányáról beszélünk, spoilermentesen.

A folytatásban a Barbie című filmet beszéljük ki, főszerepben Margot Robbie és Ryan Gosling, a rendezői székben pedig Greta Gerwig. Mennyire kapitalizmuskritika a film, mennyire egzsztencialista, és mennyire működik a feminista üzenete? Milyen a humora, és milyenek a meta poénok? Az alkotók közül kiket érdemes kiemelni, akik akár a díjszezonban is felbukkanhatnak?

Az adás utolsó szakaszábsan az Oppenheimer című Christopher Nolan-filmről beszélünk (főbb szerepekben Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Matt Damon), először spoilermentesen, majd spoileresen. Mennyire hiteles történelmi feldolgozás az Oppenheimer? Milyen nolanizmusok ütik fel a fejüket ezúttal a történetmesélésben? Milyen a film karakterábrázolása, kikkel szúr ki a film, és kiket mutat be alaposan? Melyek a film legerősebb jelenetei? Mik a film Oscar-esélyei?

Időkódok:
00:00:00 – Barbenheimer jelenség
00:27:00 – Barbie spoilermentes
01:09:00 – Barbie spoilerek
01:39:44 – Oppenheimer spoilermentes – ebben a részben is már nagy vonalakban beszélünk a film szerkezetéről, szereplőiről, főbb jeleneteiről!
02:33:46 – Oppenheimer spoileres

Csatlakozz a támogatói közösségünkhöz, hogy meghallgathasd ezt az exkluzív adást!

A Donably támogatói rendszerében:

  • A kedvenc podcastlejátszóddal fel tudsz iratkozni az exkluzív tartalmakra, hogy elsőként értesülhess az új adásokról
  • Közvetlenül bennünket támogatsz, a befizetéseid hozzánk érkeznek be
  • Ennek köszönhetően nem kell áfát fizetned a támogatás összegén felül

A Patreon támogatói rendszerében:

  • A kedvenc podcastlejátszóddal fel tudsz iratkozni az exkluzív tartalmakra, hogy elsőként értesülhess az új adásokról
  • Emailben is értesülhetsz az új adásokról

Nézz szét a merch boltunkban!